Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Α' Γυμνασίου - Η Χριστιανική Εκκλησία αποφασίζει και ορίζει την πίστη

Αγαπημένα μου παιδάκια, 
   λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε η επικοινωνία μας θα γίνεται πλέον μέσα από αυτό το ιστολόγιο. Μην περιμένετε τα πράγματα να είναι όπως στην τάξη όπου με τον αυθορμητισμό σας και τους προβληματισμούς που διατυπώνατε κάναμε όμορφες συζητήσεις. Μπορείτε να μου στέλνετε όμως τυχόν απορίες είτε στο mail μου (mkatsaveli@gmail.com) είτε στο messenger (Maria Katsaveli) είτε στο viber (Maria Katsaveli). 
   Στην τελευταία μας συνάντηση μιλήσαμε για την Αποστολική Σύνοδο, με όλους εκτός από το Α1. Δείτε την παρακάτω παρουσίαση για να θυμηθείτε τι είπαμε. Οι μαθητές του Α1 νομίζω θα τη βρείτε αρκετά κατατοπιστική.

ΕΔΩ

   Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πως η Εκκλησία θέτει τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα σε ζητήματα πίστης, και το πως ορίζει την ορθή πίστη. Ποτέ οι αποφάσεις δεν παίρνονται από ένα πρόσωπο μόνο. ΠΟΤΕ. Αυτό που χαρακτηρίζει την Εκκλησία είναι η συλλογικότητα, η ενότητα και η ελευθερία στον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις. Οι άνθρωποι συνεργάζονται, συζητούν, ελέγχουν, ακούν ο ένας τη γνώμη του άλλου και με τη βοήθεια του Θεού και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος αποφασίζουν με αγάπη
   Όταν με το καλό τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση και ξαναβρεθούμε στην τάξη θα τα πούμε πιο αναλυτικά. Προς το παρόν θα σας δώσω μια μικρή εργασία - την οποία όπως σας είχα πει θα σας έδινα την Παρασκευή 13 Μαρτίου αλλά μας πρόλαβε ο κοροναϊός.


   Βρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα. Έχει διαδοθεί πως αύριο φτάνουν στην πόλη ο Βαρνάβας και ο Παύλος από την Αντιόχεια. Έρχονται για να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει ανάμεσα στους Χριστιανούς που ήσαν πριν Ιουδαίοι και σ’ εκείνους που ήσαν ειδωλολάτρες, επειδή μερικοί χριστιανοί που ήρθαν από την Ιουδαία δίδασκαν τους αδελφούς: «Αν δεν περιτέμνεσθε, όπως προστάζει ο νόμος του Μωυσή, δεν μπορείτε να σωθείτε».
α) Είσαι χριστιανός/ή με καταγωγή ιουδαϊκή. Τι θα σκεφτόσουν; Τί θα σε προβλημάτιζε; Πώς νομίζεις ότι θα αντιδρούσες; Θα μπορούσες να ξεπεράσεις το παρελθόν σου; 
β) Είσαι χριστιανός/ή αλλά παλιά πίστευες στα είδωλα. Τί σκέψεις κάνεις; Τί ελπίζεις ότι θα κερδίσεις; Τί φοβάσαι; 

   Σας έχω ξαναδώσει παρόμοιες εργασίες και ξέρετε τι να κάνετε. Το κείμενο στις σελίδες 95-96 και η παρουσίαση που σας έχω πιο πάνω θα σας βοηθήσουν. Δεν χρειάζεται να γράψετε πολλά. Απλά να νιώσετε σαν άνθρωπος εκείνης της εποχής και να καταλάβετε γιατί η Αποστολική Σύνοδος και η απόφασή της είχαν τόση μεγάλη σημασία. 
   Περιμένω τις εργασίας σας στο mail, messenger ή viber. Μην ξεχάσετε να μου γράψετε το όνομά σας και το τμήμα σας. Και φυσικά....


 ....διαβάζουμε βιβλία, ακούμε μουσική, παίζουμε επιτραπέζια και όχι μόνο, βοηθάμε τους γονείς μας, επικοινωνούμε με τους φίλους μας, ενημερωνόμαστε, ανακαλύπτουμε νέα πράγματα στο διαδίκτυο (με μέτρο πάντα!), συζητάμε ως οικογένεια, τρεφόμαστε υγιεινά, ασχολούμαστε με τον κήπο, μαγειρεύουμε,κάνουμε κατασκευές, ζωγραφίζουμε, γράφουμε τραγούδια και ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε ξανά όλοι μαζί! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου